Overtryksventilation (OTV) – også i højhuse over 100 meter
Vi kan se at markedet for højhuse ændrer sig i Danmark. De bliver bygget højere og højere, fordi der er behov for det. Men det kræver også en ny viden omkring brandventilation og OTV, som vi gerne vil berige dig med.Vi kan se at markedet for højhuse ændrer sig i Danmark.
De bliver bygget højere og højere, fordi der er behov for det. Men det kræver også en ny viden omkring brandventilation og OTV, som vi gerne vil berige dig med.
Har du aktuelle udfordringer, som du ønsker svar på, så send dine spørgsmål til Thomas Behrmann på thb@eegholm.dk eller ring på tel 6120 5321.
Sådan fungerer et OTV-anlæg i praksis
For at forstå hvordan disse systemer fungerer, skal vi se på, hvordan et typisk OTV-anlæg reagerer på en brand i en trappeopgang med flere etager.
Så snart en brand bryder ud, aktiveres OTV-anlægget enten automatisk af en røgdetektor, et brandalarmsystem eller manuelt af en manuel alarm.
Dette sender et signal til anlægget, som ofte er placeret i et teknikrum i bygningen. Anlægget er hjernen i overtryksventilationen, som sammenligner alle trykdata indenfor og udenfor evakuerings- og flugtveje og justerer trykket, hvis det bliver nødvendigt.
Anlægget starter inden for maksimalt 60 sekunder efter at signalet er sendt. I denne periode åbner trappens tagvinduer sig, og en ventilator tilfører hurtigt frisk luft ind i trappeopgangen.
For at begrænse spredning af røg og flammer skal døre og alle andre ventilationskanaler i bygningen (bortset fra dem, der bruges af et røg- og varmeudvindingssystem) lukke, og visuelle eller hørbare alarmer skal få folk i bygningen til at evakuere.
Efter start går anlægget i reguleret drift. Her sender trykfølere de målte værdier videre til OTV-anlægget, som gør det muligt at opbygge, overvåge og opretholde overtryk, indtil brandrisikoen er elimineret.
Vi står klar til at hjælpe dig...
Eegholm a/s
Grundtvigs Alle 165
DK-6400 Sønderborg
Mail: eegholm@eegholm.dk
Tel: 45 73121212
Mail venligst fakturaer
til invoice@eegholm.dk